Wednesday, May 30, 2012

Shopping Baju Raya




Tak lama lagi raya kan. Aku dah shopping baju raya! Korang dah?
Tahun lepas semua baju beli siap! Aku tak berapa nak puas hati. tak selesa. tangan panjang,kain sengkat dan macam2.
Tahun ni ambik kau.shopping awal2. mak cik tukang jahit pun dah tutup order.
Tapi aku paksa jugak terima!
Kejam betul. Regular customer namanya. mak aku dah pencen menjahit ( malas yg sebenarnya tu).Aku sememangnya tak berminat bab jahit menjahit ni. 


Lokasi membeli belah adalah Jalan TAR/ Masjid Jamek.
Giler sekejap semua cantik! Nampak cantik tapi kena carik yang berkualiti yer!
Pengalaman aku awal tahun aritu. Entah apa si penjual tu baca-baca/sembur-sembur kat aku terus aku beli.Hohoi ngeri betul. 

Dari hujung sana ke sini dan ke sana.
Akhirnya beli 2 helai baju untuk diri sendiri. Mak beli 3 helai. Kakak sehelai aje. Satu daripada bajunya adalah yg di bawah. Aku punya kaler biru.

Tahun ni Insan tak mahu ada eleman ungu atau purple! Sememangnya aku sangatlah suka kaler purple. 
Masa shopping memang buat-buat tak nampak baju kaler purple.




Baju raya korang kaler apa ek?



4 kesan tapak kaki:

Ezy Chiaki said...

baju raye saye dh siap 2psng!
hee

lyly yana said...

kite kaler pink

Silent Thinker said...

@Ezy Chiaki~ wah..kemain awak dah siap.

aDisH.sHidA said...

shda pegi awal bulan aritu dah beli 4psg kain utk baju raya mak n adik..

borong tuduung jugak bawal tone..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat