Saturday, March 3, 2012

CONTEST 1ST ANNIVERSARY BLOG LIKU-LIKU KEHIDUPAN


Hello readers! eh ada ke yg baca blog aku.
Selamat petang dan selamat hari Jumaat.

Lama rasa tidak menyibukkan diri untuk join contest. Punca aku tak join sebab MALAS.
Tiba-tiba hari ni terasa nak join. Tuan buat contest pun menjemput.

by 
Hairy

klik gambar dibawah untuk join contest.
Segala maklumat berkaitan contest ada di sana.
Hadiah menarik jugak!

1. PERTAMA : RM20 TOPUP
2. KEDUA : RM15 TOPUP
3. KETIGA : RM10 TOPUP
4. KEEMPAT : RM5 TOPUP


Untuk contest ni apa yang anda perlu buat adalah :

1. Bagi 1 cadangan penambahbaikan/komen anda mengenai blog liku-liku kehidupan .
2. Berikan "TAGLINE" anda yang sesuai untuk blog ini..
3. Post link anda pada entry ini.
4. Kalau boleh war2 kan kepada rakan2 blogger anda yang lain.

So!
1) Cadangan penambahbaikan/komen tentang blog. Aku rasa semua dah ok! Cuma blog archive tu guna by day.kat situ rasanya by week kan. Cadangan sahaja!. Tak layak rasa diri ini nak berkata-kata. Rasa semua ok. Blog aku sendiri pun serabut agaknya..

2) Tagline?. Dengan bangga nak mengaku aku tak kreatif. Tapi rasanya nak cadangkan tagline berbunyi macam ni " Perjalanan sebuah kehidupan "

Ok siap!
:: semoga saya berjaya dapat tempat pertama::Universiti naungan Raja-RajaKUALA LUMPUR: Universiti Islam Malaysia (UIM), sebuah universiti penyelidikan berteraskan Islam akan ditubuhkan di bawah naungan Majlis Raja-Raja, di Cyberjaya, khusus bagi pelajar pasca siswazah yang terbuka kepada pelajar dalam dan luar negara.

Penubuhan UIM yang diputuskan Mesyuarat Majlis Raja-Raja Ke-222 pada 2010 adalah kesinambungan Kolej Islam Malaya (KIM) yang ditubuhkan pada 1955, namun ditangguhkan pada 1970 kerana keperluan mendesak waktu itu untuk menubuhkan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) bagi mengangkat martabat Bahasa Melayu ke peringkat universiti.
Pengerusi Majlis UIM, Tan Sri Dr Yusof Noor, berkata universiti berkenaan akan dibangunkan di atas tanah seluas 27 hektar dengan struktur seni bina Islam dan istana Melayu termasuk pembinaan sebuah masjid serta menara jam sebagai lambang diraja.
Beliau berkata, UIM bukan duplikasi Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) dan Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) kerana ia adalah pusat penyelidikan khusus bagi pengajian Sarjana dan PhD serta sebagai penyambungan semula KIM yang ditubuhkan sebelum ini atas persetujuan Raja-Raja Melayu.

Beliau berkata, sesi pengambilan pertama pelajar diadakan Jun ini dan mereka yang terpilih akan mengikuti pengajian di kampus sementara di Institut Latihan Islam Malaysia (ILIM), Bangi.

Katanya, Majlis Universiti itu yang dilantik dan mendapat perkenan Raja-Raja Melayu sudah mengadakan perbincangan dengan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin untuk tujuan itu.

Katanya, pengumuman rasmi penubuhan universiti berkenaan akan dibuat kerajaan dalam masa terdekat dan Majlis UIM juga menyerahkan kepada kerajaan untuk memutuskan sama ada universiti itu berstatus institusi pengajian tinggi awam atau swasta.
“Universiti ini mengutamakan mereka yang berpengalaman dalam bidang masing-masing untuk menjalankan penyelidikan dalam pelbagai disiplin termasuk sains, kejuruteraan dan sains sosial, berteraskan Islam.

“Uniknya, jumlah pelajar dihadkan kepada 1,000 orang dan mereka boleh memilih bahasa antarabangsa yang ingin digunakan dalam penulisan tesis untuk memudahkan perkongsian dokumen antara negara, namun sinopsis tesis mesti dalam Bahasa Melayu sebagai menghormati bahasa kebangsaan,” katanya di sini, semalam.

Yusof berkata, UIM juga menyediakan kursus pendek seperti dilaksanakan di Universiti Harvard, Cambridge, Oxford dan Al-Azhar berikutan permintaan kursus berkenaan dari dalam dan luar negara.sumber : berita harian 3.3.2012 : Universiti naungan Raja-Raja


Segmen:Aku Ada Blog


hello readers!
sekali lagi menyibukkan diri join segmen.
Kali ni oleh Cik Ross
klik banner untuk maklumat lanjut


Nama samaran korang sebagai blogger : Silent Thinker
Nama blog korang : Silent thinker
Usia blog korang : 2 tahun 7 bulan:: entry yg ringkas kan.aku tak merepek2 ::Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat