Sunday, February 19, 2017

Our Story : Kad Perakuan Nikah

Yeayy...kad dah siap..

ini kad perakuan nikah negeri selangor. Abaikan muka iols yg tembam.

Kami husband and wife yg PJJ.
Bila balik cuti. apa yang boleh disettelkan kena disettelkan.
After ambik sijil nikah terus je esoknya buat kad perakuan nikah,Senang ada kad ni. Tak payah lah usung kertas besar gedabak nak g mana2 dengan suami. takde sijl kang kena tangkap pulak,
Beli HQ Jabatan Agama Islam kat Shah Alam.
Bawak gambar 2 keping, isi borang, bayar RM40.
lepas 2 minggu siap.


T.kasih sister in law tolong amikkan. nasiblah wakil boleh tolong amikkan. Kalau tidak sampai kesudah atk amik..sorang keje Sarawak sorang keje Penang kan.


Thursday, February 16, 2017

Our Story : DIY katil




Gambar apakah atas itu? Hammer sampai patah. Apalah yang dibuat oleh hencik suami ni.
Bawah ni gambar kayu pallet pulak,
Buat apa ni.. buat apa ni.


I told my husband. Nanti kita beli la katil. before this husband kan sorg. katil bujang.
sekarang dah berdua..takkan share katil bujang plak. haha. kalu we ouls slim melim takpe lah.haha.
Tiba2 husband kata " abg dah beli kayu "
Lepas tu siap tunjuk gambar contoh katil.
Rupanya nak buat katil sendiri. Gigih ok!
Percaya tak percaya je. Tapi kan husband memang jenis suka buat2 sendiri dan kreatif. 

Taraa...nampak dah rupa katil.
Gigih suami iols ok. Berapa hari je dapat siap.
he make its with full of love. hihi.



ok dah siap!
Yeayy dah ada katil. 
Tilam belum lagi beli. Nanti pulak beli



Siap disusun. Frame pun dah gantung.
T.kasih husband. 
T.kasih banyak-banyak. I know u made it for me.





JJCM : Sajian Aliaa Nasi Kukus Ayam Berempah


One of my feveret food is Nasi Kukus Ayam Berempah.
Kalau korang serach kat google Nasi kukus akan jumpa 7 Nasi Kukus KL yang sedap..salah satunya Sajian Aliaa
Dah try banyak tempat nasi kukus. Tapi paling best.paling sedap di Sajian Aliaa Nasi Kukus.
Memang superb sedap.
Lokasi nya di R&R Awan Besar. Kat mana tu? Lalu highway KESAS ok.


Berbulan lamanya tak makan sejak R&R ni terbakar bulan September 2015.
Carik jugak kat mana kedai sementara diorg berniaga tak jumpa,
Sekali bulan november 2016..kakak cakap dah bukak semula di situ.
Apa lagi ajak lah suami. Suami iols kalau iols cakap nak makan tu mesti akan ditunaikan dan di bawak.
Hihi, T.kasih en suami syg. 


Yang sedapnya nasi kukus ni pada ayamnya tu, Ayam berempahnya cukup rempah. Lembut sgt. eh pendek kata memang sedap. memang boleh mendatangkan craving!


ini nasi kukus ayam berempah. Harg RM7. sedap wooooo

suami isteri dan makanan berpisah tiada tapi selalunya encik suami lah yang akan bergambar dengan makanan. well iols xsuka bergambar kan.
jom lah makan.

Nampak tu. abis licin.

terima kasih encik suami..sentiasa layan kita yang nak makan sana sini. craving itu ini bila balik cuti,
thanx u. i love u. 


want to try?
u should try..mmg akan repeat g sana lagi.
Lokasi : R&R Awan Besar leburaya KESAS. Carik kedai sajian aliaa. tengah2.

till me again in tempat makan yg lain.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat