Tuesday, October 9, 2012

Guru bertugas!









Kena jadi guru bertugas minggu ni!
tak tahu pun ok!
Semalam tiba-tiba ada student sorang datang dan berkata "cikgu,saya sakit perut.Nak balik rumah".
Dah hati kata "eh2 knp budak ni report kat aku?"
Sekali cikgu sebelah bagitahu aku betugas minggu ni. Oh rasa nak pengsan. Apa nak buat ni.
Laju2 terus tanya cikgu sebelah apa yang aku perlu buat. Malu bertanya sesat jalan oke!

Makanya aku kena la menjalankan tugas sebagai guru bertugas. Oh tak pernah yer! Masa praktikum memang we all tak diberi tugas ni.
Takpe.dapat ilmu baru dan jugak pengalaman kan.



p/s: pagi2 dah jaga kat pintu pagar sekolah yer!


2 kesan tapak kaki:

Nurmujahidah Ismail said...

seramnya kan,, mcam mana la nnti muja dah jadi guru,, seram nya,, harap2 sume jadi ok je,, :D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

jd guru bertugas.
1. kena cakap kat depan.
2. kena plak buat laporan.
3. hooooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat