Friday, June 29, 2012

Renovation Rumah Mak Abah [sambungan]


Sambungan entry sebelum ini. 
So Far bahagian depan dah nak siap.
Sekarang bahagian tengah. On the way mentransformasikan bilik yang dulunya berdindingkan papan playwood kepada full batu dan bertail yer!

Lepas ni bertambah pengsan dan pitam aku nak mengemas semula rumah.
Rumah makin besar makin banyak ruang.
Besar tapi bukan ramai orgnya pun.


Inilah Hall baru rumah mak abah. Tile tu abah yang pilih. Nak yang bunga-bunga katanya. Aku ikutkan aje.
Siling pun siling kapur yer. Abah jugak yang nak.



Katakan selamat tinggal kepada pintu ini.
gambar baru akan diupdate nnt yer.





Gambaran dari luar yer


tak tau progress sekarang.
Seminggu outstation kat Shah Alam.


#aku tengah konpius lagi pening gambar-gambar aku amik untuk renovation ni bnayak takde.Hilang dari folder! OMG. mana nak carik. Sejarah dan kenangan tu penting!






4 kesan tapak kaki:

hairy said...

wahh rumah raya ea..umh hery pn tgh buat tuh xsbr nk tggu siap...hehe

Silent Thinker said...

beraya dgn umah br lah kite..
umah untuk selamanya..
rumahku syurgaku.

blogtilldrop said...

canteekkk....

zaxx said...

waa best a.umah makin besar,seronok la nk main kejar2,hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat