Saturday, January 28, 2012

Makan di The Chicken Rice Shop


Blog aku dah jadi macam blog makanan pulak!
Blog aku jadi ikut suka. Boleh.

Last week aku pergi makan dekat The Chicken Rice Shop. Eh last week ke? Last 2 week rasanya. Tak ingat pulak. Ni la akibat malas dan lambat nak update. 

Yang sebenarnnya niat nak makan dekat restoran Rasamas. Entah berapa kali pusing tak jumpe-jumpe. Conpius i ok! Dah la lapar. Masa tu luch hour. Macam pelik tak jumpa-jumpa. Akhirnya tegur sorang kakak yang bukak booth jual beg kot. Dengan tanpa segan silu tanya. Hoi malu bertanya sesat jalan kan!
Aku : kak.nak tanya la. Rasamas kat mana ye. Rasanya aritu ada area sini kan.
kakak tu : Oh. Dah tutup la dik!
Aku : erk! Laaa...ye ke. Dah lama ke tutup? Kenapa tutup?
kakak tu : entah la dik. akak pun tak tau.

:: aku tanya kakak tu macam la kakak tu tau semua kan::

Lastly decide makan dekat The Chicken Rice Shop.
Damm! Ramai orang pulak. Kena queue! Sapa suruh ko pergi masa lunch hour. Memang ramai lah. Nasib!

Finally dapat tempat! 
Betul-betul depan outlet tu kau.

Kami order biasa-biasa aje. Sila tengok ke bawah yer. 






ice lemon tea untuk ifa
Harga : RM 4.50


revive untuk aku. 
Harga : RM 3.20
Aku sebenarnya tak tau nak minum apa masa tu. feberet aku kan limau ais. sini xde!


Nyonya Laksa.
Harga : RM 10.90


Crispy Prawn Wantan
Harga : RM 10.90


Steam Chicken Rice
Harga : RM 7.90
Nasi aku lupa nak ambik gambar.



1st time makan. Ok la. Not Bad!
Sapa yang belum  try sila kan try. Pergi sendiri, order dan bayar. aku tak berniat langsung nak belanja sapa2.



Rate US?
Ok korang boleh rate restoran ini dekat website ok. Boleh dapat voucher bagi yang layak.



ok. cerita tamat.






1 kesan tapak kaki:

myra azraff said...

alamak..tetibe rasa lapar pulak..
ohoy!:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat