Sunday, April 3, 2011

BLOG NI AKU RASA PATUT POPULAR LAA


segmen hujung minggu bersama Ben Ashaari
Si Pembuat segmen yg femess amoss Ben Ashaari
sila klik nama beliau untuk maklumat lanjut



Berikan 5 blog yang korang rasa patut popular dan kenapa korang rasa blog tu patut popular

5 Blog tu aku rasa patut jadi femess

(1) Silent thinker~macam aku kenal! aku lah tu. 
Harus femesskan blog sendiri jugak! walaupun aku ni low profile kan.

sebab penulisan dia bagus. Selalu update info terkini.

dimilik oleh Yana. sangat suka blog beliau! tak tahulah kenapa. Hari-hari singgah blog Yana & tunangnya si Ujang9897. Blog diorang memang best.

sebab dia kawan terbaik saya sejak kecik. Dia tempat saya luahkan segalanya. Sila pergi blog beliau! penulisan dia bagus sejak dia jd student pengajian melayu

Sebab dia kembar saya! lahir sehari lewat dgn saya! Orang pertama kenal masa masa UPSI.


Pada pendapat korang , apa yang patut dilakukan untuk popularkan sesebuah blog itu 

sila rajin update entry blog kamu itu. then ping kat mana2 cthnya dekat FB/ Gengblogger..
jgn biar bersawang lame-lame
pegi Blogwalking jugak
rajin-rajin beramah mesra dgn blogger aka jiran tetangga lain
Tinggalkan jejak kat blogger aka jiran tetangga.barulah mereka jejak kite balik kan.

Pentingkah populariti sesebuah blog dan kenapa?

agak PENTING!
SEBABnya dapat menaikkan nama seseorang itu.
Tak Popular takde orang kenal ~ macam saya.takde org kenal pun.
nanti xde pulak orang nak baca.sayang update entry bagus2 tapi takde readers kan. 
Ramai readers kira fofular la jugak kan. Readers ye bukan follower!.
fofular ke tak yg penting aku menulis kerana aku suka!



 

  

10 kesan tapak kaki:

4k3m[PIJA] said...

balas kunjungan =)
salam kenal =)

☀ Izzaty Hedry☀ said...

blas knjungan...

blog ujan n tunang dya mmg best.!..^.^

::Miss Hearty:: said...

woot..woot..sy intai2 cni *_*

nur said...

JOM SAMA-SAMA MEMPOPULARKAN BLOG KITA..
KENA RAJIN JALAN2 LA KAN..

JOM TENGOK GAMBAR BEST!!
JOM KE: ALL IN ONE

jaa64 said...

HI...JOM SINGGAH BLOG JAA

http://jaa64.blogspot.com

Syukri Mohtar said...

singgah sini..agree..ramai readers lagi okay dari ramai follower..

cik najihah said...

hai..kualiti blog tu x semestinye pade follower..setuju dengan incik syukri mokhtar

ZACK ENTRY said...

terima kasih..^^,

pRiNCe said...

bukan seng nk wat blog jadi feymes kan...
bnyk kna berusaha...
pe2 hal..sy doakan kite sume jadi feymes...:)
muahahaha..

hasrul hassan said...

Salam ...
uhh blogwalking tu memang penting.

http://hasrulhassan.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat