Friday, December 3, 2010

l-l Blog oh Blog!! l-l

segmen hujung minggu bersama abg Ben
" Blog oh Blog "

mudah sahaja!~ 

image


Usia anda berblog.
blog saya berusia 1 tahun 3 bulan 16 hari...berapa jam berapa minit berapa saat malas nak kira lah..


Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog
takde sape yang mempengaruhi saya untuk buat blog!~ saya suka-suka nak buat! saya suka mencuba sesuatu yang baru~ try and error!!~ dan akhirnya wujud "silent thinker" yang memang silent nie...eh silent ker??..

Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog.
Blog? apa sebenarnya blog?..aku pun agak blurr dulu-dulu..bagi aku blog satu tempat untuk kite menulis! tulis ape aje.isi hati~luahan hati~ blog like a diary! kite boleh tulis ape aje..Syokk woo...hari ni kite tulis..esok-esok,minggu depan,bulan depan, tahun depan pun bleh bace tau!~

Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog.
Blogger-blogger terhebat~ Ben Ashaari~ akmalhilmi ~zack entry ~ dan alin-lain..banyak lah!

Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT.
bab buta IT ni..sian betul.aku cakap blog diorang kata " Block"..hoi2.."Blog" la..ko xpernah dengar ke...Blog tue satu ruang untuk kite menulis. macam buat diary. ko nak tulis ape pun boleh. nak share ape pun boleh. nak promote buat bisnes pun boleh.Free of charge OK! tak payah bayar walaupun seposen.Boleh buat duit lagi kalau pandai. 

Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda?
blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian saya??
ya! of kos!
sehari tak meluangka masa dengan berblog boleh demam kot!..kecuali la aku kena masuk hutan ke pegi mane-mane ke yang tak boleh connect internet kan!
macam-macam ada dalam blog.
bisnes,informasi,tutorial dan sebagainya!
Kalau tak tahu resepi nak masak, ade blog yang bagi resepi, kalau yang rajin shopping tp malas nak pergi mall@ shopping market,boleh eli online aje.senang kan.tak payah bazir duit naik bas ke LRT ke kan.
Banyak blog yang memberi informasi terkini.yang sangat bagus.Haa..macam blog saya.[ aku promote blog aku kejap nie yer..] aku selalu jugak berkongsi maklumat.selalunya aku baca artikal ke berita ke hadis ke surat khabar ke. kalau rase info sangat bagus dan berguna aku akan share! tak percaya cube tengok blog aku OK!sharing is caring! right!
Blog ni sebenarnya dapat mengisi masa lapang kita. Kalau bosan tahap cipan tak tahu nak buat ape tu boleh melawat-lawat jiran sebelah,jiran tetangga kan.dapat meluaskan pemandangan!
Satu lagi aku nak buat pengakuan berani mati!~nuffnang sebenarnya yang memberi motivasi kat aku untuk lebih rajin menulis di Blog~ aku tak la kejar sangat! tapi kejar jugak lah. Tapi memang rasa seronok bila tengok akaun nuffnang tu berubah-ubah!~ macam B.Earning naik! memang Best!~
Dengan berblog jugak aku makin bertambah kawan! saya memang suka berkawan OK!~



4 kesan tapak kaki:

kay yea said...

salam perkenaln~~

Azza Firza said...

salam singgah, jemput ke blog buruk saya jugak ea? hehe, nice entri, keep it up oke (:

Aisyah AR said...

psst...digi kick..huhu...salam blogger..

aienzcruzzle said...

jalan2 cni dri blog BA..
jemput singgah blog saye..
http://aienzcruzzle.blogspot.com/
♥♥♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat