Monday, December 24, 2012

Dia Tak Tanya!




Dia tak tanya! oleh Aleya Aneesa.
Nampak best. yang sweet ada nama sendiri dalam novel. eh2.



Sinopsis

ISTILAH sahabat merangkap jiran antara Najid dan Najihah akhirnya tersimpul sebagai suami isteri. Sayangnya, mereka berkahwin atas dasar eksperimen. Kononnya dunia perkahwinan mereka boleh bahagia tanpa cinta! Berjaya, okey. Tak berjaya pun okey.

Orang lain hidup bahagia, tapi rumah tangga mereka huru-hara. Ada saja yang tidak kena. Masalah kecil dibesar-besarkan. Rajuk, marah dan prasangka membakar diri. Sudahnya, mereka tidur asing- asing; seorang ke timur dan seorang lagi ke barat. Najid dan Najihah lupa... dalam sesebuah perkahwinan, tidak ada istilah try and error. Mereka saling ego, hipokrit dan suka menuding jari. Ada isteri, tapi lagak macam bujang. Ada suami, tapi langkah macam hidup seorang!

“Maaf, sayang. Najid betul-betul minta maaf. Tapi percayalah, Najid sayang sangat kat Jiha.”



3 kesan tapak kaki:

fardiyah said...

wuuuh novel lah.. :D

puteri hanisah said...

nampak cam best..cover die pon menarik

kinara kinatara said...

nak pinjam lepas awak baca..huhu:)

nak tempah header..:)

pm kina ya kat fb:http://www.facebook.com/mosyimosyikinarakinatara?ref=tn_tnmn
thanks,..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat