Tuesday, December 20, 2011

Modul Perniagaan Ebay


Ini kesinambungan kepada entry Asigment Paling Mahal

Serius inilah asigment paling mahal semester ini. Banyak kos.
 Kos print sahaja RM40.50. Kos Buat kad debit. Kos kena tolak paypal. Kos kena bayar dengan Dhgate.
Betul-betul mencabar!

Asigment ini adalah untuk kursus E-Commerce atau bahasa melayunya E-dagang.
Asigment paling mahal, paling susah, paling rumit dan macam-macam paling lah..
Cuba bayang kan macam-macam benda kena buat. Dah la melibatkan duit.
Memang melayang-layang duit aku.
Heh! Apa merungut nie.
Kan dapat ilmu tu. 
Seriusly memang banyak benda baru yang diperolehi selepas belajar E-Commerce dan buat asigment nie.
Ternyata nak jadi usahawan internet bukan satu perkara yang mudah. Macam-macam  bneda kena fikir dan ambil kira. Eh! ada ke benda yang mudah. Senang-senang dapat? SEMUA harus diusahakan dengan gigih!
Special thanx kepada En Nizam lecturer dari UTAR yang memberikan peluang untuk menjadi peserta dalam program yang dijalankan ini.. Walaupun terpaksa menjadi responden kajian tetapi saya dapat banyak ILMU.


Bawah ini antara gambar dalam modul yang aku buat..







Tarraaaa......inilah hasilnya.
Oh salah eje tu disediakan....hmm..tak perasan.

Dalam Modul ini ada step-step nak memulakan perniagaan Ebay.
Start dari sign up gmail, sign up Ebay sampailah ke urusan segala transaksi.
happy bila berjaya siapkan modul ini.
Terasa macam penulis buku tau! erk!




1 kesan tapak kaki:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat