Thursday, September 22, 2011

Tutorial kembali ke layout Facebook yang lama


Facebook berwajah baru lagi.
Kecoh ramai tak suka dengan perubahan ini. 
Aku memang TAK BERAPA nak SUKA. Sebab nampak macam serabut.
Antaranya 
[1]Dulu ada 3 button iaitu Home,Profile dan Account. Sekarang hanya ada button "Nama Fb" dan "Home" sahaja. Account setting di hide dalam "Home"

[2] Gambar dekat wall jadi besar. Dulu kecik je. Sekarang besar.Tak payah bukak gambar pun dah boleh nampak full gambar tersebut. Memang bagus tapi aku tetap tak berapa nak suka sebab macam nampak serabut.

[3] News Feed dekat bahagian tepi atas list nama chat. Semua rakan FB yg update dapat di ketahui dengan pantas. Huhui makin ramai STALKER macam nie kan.Tak suka hokey!


Aku tak berapa nak suka jadi aku tukar kepada yang asal. Terima kasih Zack Entry memberi info di FB beliau dan blognya Zack Entry. Berjaya menjadikan FB kepada keadaan asal! Tengok gambar bawah ok!

ok! Cara-cara nak kembali kepada Facebook yang lama yang mesra alam dan sedap mata aku memandang. Sila ikut step di bawah:

[1] Klik "account setting" di facebook 

[2] tukar language English (US) kepada English (UK)

[3] Siap dan Fb kembali kepada asal.:: Aku lebih suka FB yg lama. Tak serabut ok. Ini hanya pandangan aku. Sapa setuju sila LIKE.Tak suka sila terus jugak baca!..huhuk!~~


0 kesan tapak kaki:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat