Thursday, September 15, 2011

Cerita 15 september


Banyak perkara berlaku hari ini.
Perkara pertama SALAH TENGOK JADUAL KELAS. Kelas pukul 9-11pagi tapi dengan bangga aku rasa kelas tu pukul 10-12. Memang pelajar CEMERLANG lah sampai LAMBAT kat kelas. 

Perkara kedua : Menerjah pejabat fakulti. Tujuan untuk menyelesaikan masalah negara yang makin hari makin bertambah. Kes kena ambik Pengajian Perdagangan sebagai MINOR wajib bagi pengurusan perniagaan. Nenek kau. Dulu TAKDE pun tulis kat situ. Pelik!.Nasib baik perasan notis board tu. Kalau tidak tak GRAD lah nampaknya kan. Semester 9? Oh no!!!.
Pergi kaunter pertanyaan dekat fakulti. ohh..ramai org yer.Terus bagitahu kakak yang bertugas di situ masalah yang di alami. Kakak tu suruh bincang dengan lecturer paper tersebut.
Orait!
Keluar dari pejabat am fakulti dan berusaha menjejak lecturer iaitu Dr Abd Raheem dan En Mohd Ali Roshidi.
En Mohd Ali Roshidi TAKDA. Call Dr Raheem dan beliau di Bangi. Dr suruh jumpa pukul 12.30 tengahari dekat office. And Now pukul 11 pagi dan sangat malas nak tunggu-tunggu bas nak balik dan perlu datang semula ke kampus! So stay Library. tak macam berjam2 pulak duduk library dengan  tanpa arah tujuan untuk pinjam buku atau discussion atau study atau carik bahan.

12.30 mendaki semula tingkat 4 fakulti. Penat, semput dan segalanya naik tangga.
Jumpa En Ali Roshidi dan tujuan untuk bincang masa untuk tukar waktu kuliah ke hari lain. tak berjaya! En Ali Roshidi garang je nampaknya. tak senyum langsung weh. Damm..camne kelas nanti, mesti tak boleh happening2 kan!After that jumpe Dr Raheem. Bincang dan bincang dan masih tak dapat selesaikan dan alternatifnya DTG kelas hari ISNIN dan bincang dengan student yg memang dah ADD paper tersebut.

OK Settle untuk itu.Jam dah pukul 1!BALIK rumah.
Tunggu bas entah berapa minit. hampir 20 minit kot. Bas asyik penuh! waktu puncak tengahari kan.Semua sibuk nak balik.

Around pukul 3ptg balik KL naik bas SKS. Oh bas penuh hari ini. Tak boleh duduk sorang2 ok! yang worse nya kan seorang india perempuan yang berbadan besar duduk sebelah aku. OH NO! dengan makan space tempat duduk aku dengan bau minyak. Mabuk je rasa tau!

Around 4.15 ptg sampai Puduraya. eh PUDU SENTRAL.Berjalan selaju mungkin nak kejar tiket bas. Sampai kaunter tertulis di situ "TIKET HABIS".Ok senyum.tak boleh balik!beli tiket untuk esok.
Dengan bangga cakap " kak esok bas 8 pagi". Turun escalator baru perasan walaweh awalnya tiket.
Perjalanan diteruskan untuk ke Bandar Tun Razak. Rumah abang.
Tapi beli tiket ke "Bandaraya". Bijak kau, mana nak pergi sebenarnya?
Nak pergi Pustaka Mukmin carik buku. Aku rajin baca buku kan! 


Keluar kedai buku hujan punya lebat tak ingat-ingat.
Makanya tersadai depan Pustaka Mukmin. Hujan lebat,payung takde. kalau redah basah la laptop ni.
after beberapa belas minit redah aje ke stesen Jamek.
Mak ai ramainya. Berbaris hampir 40 minit hanya nak beli tiket aje!
dapat tiket terus bersesak-sesak dalam train.


:: penulisan yang agak  serabut. Malas nak susun ayat. Boleh macam tue? So,sapa nak baca-baca,tak nak baca boleh tekan butang pangkah oK.
OK Adioss.. ::


0 kesan tapak kaki:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat