Monday, August 1, 2011

Ideologi songsang graduan IPTAKUALA LUMPUR – Seorang graduan institusi pengajian tinggi awam (IPTA) yang ditahan pihak berkuasa tahun lalu dipercayai telah menggunakan Internet sebagai medium untuk menyebarkan ideologi Salafiah Jihadiah bagi merekrut anggota militan baharu.
Dia yang merupakan Ketua Sel Tandzim al-Qaeda Asia Tenggara, Jemaah Islamiah (JI) telah mengendalikan enam buah blog, 37 artikel dan 35 audio (MP3) dalam usaha menyebarkan dakyah militan.
Sumber keselamatan memberitahu, blog pertama yang dibina oleh pelajar tersebut adalah Khattab Media Publication pada 12 Mei 2008.
“Isu-isu yang dibincangkan dalam blog itu menjurus kepada kewajipan untuk berjihad di Selatan Thailand.
“Tulisan itu juga menyeru agar Kerajaan Malaysia dan lain-lain negara Islam yang didakwa sekular dan pengamal bidaah digulingkan,” kata sumber itu ketika ditemui Kosmo! baru-baru ini.
Menurut kenyataan yang disiarkan dalam blog Khattab Media, graduan berkenaan yang berumur 28 tahun yang juga merupakan ahli Majlis Syura Mujahidin mengumumkan pelancaran operasi ketenteraan iaitu ‘Operasi Taubah’ untuk menggulingkan kerajaan Sekular Islam di negara-negara di rantau Asia Tenggara termasuk Malaysia.
Memetik laman web http://mp3 jihad.blogspot.com, terdapat beberapa koleksi kuliah jihad, syarahan hadis-hadis pilihan dan syarahan surah At-Tawbah dalam format MP3 yang disampaikan sendiri oleh graduan berkenaan.

sumber : kosmo


0 kesan tapak kaki:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat