Tuesday, December 7, 2010

:: Edit Photo contest ::



senang je contest ni.cara-cara seperti di bawah OK!

[1]buat satu entry yang bertajuk "edit foto contest"
dalam entry tu ade pic kat atas tu Ok.jangan lupa link kan yer!

[2]follow lah blog tuan punya contest Cik Qaseh Dalia Adelia

[3]ambil satu gambar.tak kira gambar apa pun.Ha! edit ikut daya kreativiti korang Ok!
nak edit macam mana pun boleh! ikut korang ye.nak amik gambar korang sendiri ke,gambar jiran sebelah ke, kucing kesayangan ke.gambar ape2 pun boleh TAPI ingat ye! jangan cilok@ amik gambar orang lain dah edit tau!
OK! letak gambar sebelum & selepas di edit! ( tengok macam i buat Ok)

[4] Tag 4 orang kawan ea! nak lebih pun boleh!

[5] tinggalkan link kat blog cik Qaseh Dalia Adelia. so senang Cik Qaseh nak tengok entry korang kan!

 senang kan!
   


gambar sebelum edit




gambar selepas edit




:: aku edit guna Adobe Photoshop Lightroom 3.2 ::
aku pakai edit aje nih!!~
huhu! Tapi aku suka gambar nie


ak mahu tag kamu!
dan semua yg datang jenguk blog sy ini!


tarikh tutup : 31 disember 2010
pemenang diumum : 8 januari 2011 








3 kesan tapak kaki:

Qaseh dalia adelia said...

salam singgah dear..cantek editing nye..thanx juin n gud luck ye

Kembang Perawan 3288 said...

ngko di tag oleh aku.

paDel said...

hye silent thinker..

awak tanye pasal tab bar/page list yg ada HOME | about | advertise
tu kan...okeh...kalau nk edit..gi kt dashboard awak...then design..pegi kt page list..kemudian ada window baru..awak edit la samada nk buang ke..

then kalau nk tambah page..pegi kt post..edit page...add new page..
awat la wat title cth: Gambar

then nanti..automatik akan kua tab gambar kt page list awak sederet dengan HOME tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan Link Kamu...Nanti saya pergi melawat Blog kamu pulak okey!

 

Copyright © 2011 Reserved to silent thinker
Design with love by CikBulat